Sunday, August 1, 2010

Lagu Korea yang Patut Anda Dengar

Hi Uols...

Misz myza datang lagi (sila baca dengan nada seperti Tora datang lagi) hehhehe.. Hah Alhamdulillah, ade jugak kerajinan misz myza nak update blog ni. Untuk menunaikan janji misz myza sendiri (walaupun takde sape2 pun suruh)iaitu nak buat entri pasal lagu-lagu korea yang patut awak-awak semua dengar. Ye lah, ape salah nya sekali sekala kita tukar citrasa sikit. Asyik dengar lagu Barat dan Malay je, boring kot!! Awak-awak semua tak boring ke???

So,kali ni lagu-lagu Korea yang misz myza cadangkan ni, ada yang lagu baru dan ada yang dah lama (dah expired). Tapi takpelah, kita belasah je lah janji sedap dengar. Lagu-lagu semua ni,misz myza jamin semua nya sedap-sedap belaka macam makan sambal belacan. Macam mana nak dengar??? Awak-awak semua gi kat YouTube, then copy kan mana-mana lagu yang awak-awak rasa nak dengar then pastekan kat youtube ek. Hehhehehee.. Simple je!! (macam takde makne je arahan misz myza ni). Lagi satu, ada beberapa lagu Korea yang mungkin awak-awak semua pernah dengar kat radio ke kat tv ke, dan ada jugak yang misz myza rasa tak pernah sampai la lagu ni kat Malaysia. Pendek kata, jarang la atau tak pernah lah keluar kat radio Malaysia ni. Jadi, apa kata awak cuba dengar lagu-lagu misz myza cadangkan ni. Jom-jom kita pergi ke Korea jap!!

Lagu-lagu yang Best dan Fulamakk!!

1. Super Junior - Sorry Sorry
2. Super Junior - Neorago (It's you)(ringing tone misz myza)
3. Super Junior - No Other
4. Super Junior - Bonamana
5. Super Junior - Miracle (yang ni alarm misz myza ni.. Hehhehehe)
6. Super Junior - U
7. Kara - Wanna
8. Kara - Mr.
9. Kara - Lupin
10. Kara - Rock You
11. SNSD - Gee
12. Beast - Shock
13. H.O.T - Candy (yang ni lagu lama korea, tahun 1990 an kot tp sedap)
14. Brown Eyed Girls - Abracadabra
15. Wonder Girls - Nobody
16. Wonder Girls - Irony
17. Wonder Girls - Tell Me
18. SS501 - Because I'm a Stupid (OST Boys Before Flowers)dengar lagu ni kalau tgh frust!
19. SS501 - Making a Lover ( OST Boys Before Flowers)
20. A'STI - Yearning of the Heart (OST Boys Before Flowers)
21. Jisun - What Do I Do ( OST Boys Before Flowers ) sedih giler lagu ni...
22. Someday - Do you know (OST Boys Before Flowers)
23.Kim Yoo Kyung - Starlight Tears ( OST Boys Before Flowers)
24. T-Max - Fight The Bad Feeling
25. Wonder Girls - So Hot

- yang misz myza bold kan tu, awak-awak semua HARUS dengar-

lagu korea super junior
Super Junior (Favourite misz myza)

Kara, mmg comel giler dorang ni. I like!

Oh itu je kot misz myza dapat share dengan awak-awak semua. Kalau awak-awak semua nak tahu, la ni, misz myza asal bukak laptop je mesti misz myza pasang lagu-lagu di atas ni. Nyanyi dan menari sorang-sorang. Misz myza belasah je sebut lirik lagu korea ni, bukannya orang lain faham pun kalo misz myza salah sebut.. Hehehhee... Janji layan kan.. SO pada sesiapa ada yg nak share lagu-lagu korea yang patut misz myza dengar, bgtau la ekk.. SMS ke, pos surat ke.. ape2 je lah.. janji misz myza tau..

update :
Lagu Korea Yang Patut Anda Dengar Part 2
Lagu Korea Yang Patut Anda Dengar Part 3
Lagu Korea Yang Patut Anda Dengar Part 4

11 comments:

H Y D E said... [Reply to comment]

good list...btl la asyik dgr lagu artis barat & melayu je kan...kna la dgr yg lain pula...

sygnya dlm list tu saya hanya tahu group wondergirls aje..

sbb sya x minat korean...more to J-Pop...luv it ♥

misz myza said... [Reply to comment]

hyde : owh J-pOP??? interesting... nk try dgr J-POp jugak la...

H Y D E said... [Reply to comment]

pernah dengar ke mana2 lagu j-pop??

boleh la kita share...

misz myza said... [Reply to comment]

hyde : lagu mirae je... hehehhee... pe kate hyde cdgkn... leh kmi dgr..

H Y D E said... [Reply to comment]

boleh je xde msalah cik myza...

nk lagu stail ape? catchy? pop? rock? sume bleh share...sbb mmg sye minat japanese..drama, muvee, song...beza sgt dgn cik myza ni haha

lebih snang kite saling follow...& i'll add u in fb k..snang nk link

misz myza said... [Reply to comment]

oh.. bab jenis2 lagu ni.. sume layan.. janji sodap di telinga ni...

H Y D E said... [Reply to comment]

ok...i'll add u in FB boleh kan?...

cik myza approve ye..lets befriend...oke :)

misz myza said... [Reply to comment]

ok.. dh aprrove.. keep in touch ya..

dayah SnoW Heuka said... [Reply to comment]

tgh carik lagu2 korea y bes.. terjmpe blog awk.. thnks 4 share :D

cik mierAzira said... [Reply to comment]

saya pon minat suju gak!!ahha^^
nak taw lagu baru , layan aje music bank..kat astrooo kan2??HEHE...thanks!!tak sabar nak tunggu 5 jib!!!!

Dila said... [Reply to comment]

mne lg FT island....2 lgu yg mmg kne dgr kot......