Friday, August 5, 2011

Tak Boleh Tangkap Gambar Kucing Ek???

yuhuuuu..

Korang pernah dengar mitos atau pantang larang yg tak boleh tangkap gambar kucing??? kalau kita tangkap gambar, nanti kucing tu mati.. Pernah dengar tak??? ke misz myza sorang je yg pernah dengar ni.. hmmmm... Tapi jangan percaya la, karut je semua tu kan.. Ajal maut kan di tangan Tuhan..

Ni hahh.. misz myza nak tunjuk.. misz myza ade kucing baru...*tongue out* hahahhahaha.. tapi 3 ekor je.. ni mesti sperma kucing jantan tu tak kuat.. 2 yg 3 ekor je... hhahahahahaha.. yg kat bawah ni anak Kuning (Mak kepada Rookie a.k.a Kucing Derhaka).. Baru umur sebulan.. Masih tak boleh jalan dgn betul.. terketar2 kaki nak bangun..Macam parkinson.. Hahhahahahaa..

Tidooo je...

Sebut pasal Rookie, Rookie dah mati.. baru je hari selasa hari tu.. 2//8/2011.. sedih jugakk.Tapi pergi sekor, 7 ekor datang.. Adik beradik Rookie iaitu Bebeng pun beranak jugakk.. 3 ekor jugakk.. haish.. korang ni, cuba jari kucing jantan yg betul jantan2 sikit.. barulah anak banyak.. Tapi anak Bebeng ni misz myza tak tangkap gmbr lagi.. sebab baru beranak hari isnin (1/8/2011.. kecik lagi..

Lepas tu, dalam sebulan lepas gak ade la anak kucing betina dalam umur 6 bulan kot datang rumah misz myza.. tak kisah la kau pendatang asing ke, misz myza bela jugak.. Nama dia misz myza letak nama Kunalan.. Kenapa Kunalan??? Sebab warna dia macam S.Kunalan(Harimau Malaya) kita... I kan peminat Kunalan...hehehehhehe.. Tibe2 je kucing betina letak nama lelaki... ahahahhahaahaha..



Kecik2 dah pandai berlakon buat muka sedih.. Ni dah besar nanti, mesti byk drama dorang buat kat tuan dia

Ade sesiapa nak tlg bagi idea tak.. nak letak nama ape la ank kucing ni.. Kang letak Justin Bieber kang.. hahahaha..Ok lahh..Citer pasal Kucing mmg tak kan habis.. next entri la kita citer lagi.. Daaa.. Selamat Berbuka..

12 comments:

Freaky said... [Reply to comment]

comelnyee miauu

Etong said... [Reply to comment]

yang etong tau..x boleh gmbr time dia tdo ja..nnt dia mati..hehe

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

tak tau la mitos ni betul ke tak.
lagipun,ajal maut di tangan Tuhan. :)

ijat_asni said... [Reply to comment]

suke blog nie
simple je

keep it up

^___________^

syerz eyryn said... [Reply to comment]

hehe. . ryn na suggest nme nie. .
haha. . eugene. . best tw nme 2 ! sbot bo2 *yujin* hahaaha

Ikr@m said... [Reply to comment]

nak sekor!! hehe

G3-lina said... [Reply to comment]

penah dgr gak benda tu.. tp bila d fikirkan balik.. nyawa kucing terletak pd kamera atau Allah?? haha.. comelnyer dorang tuuuu

Hafiz said... [Reply to comment]

Kucing kan ada 9 nyawa...

✿....rossa alina....✿ said... [Reply to comment]

penah gak dulu dengar org kate cmtu..smpai xberani nk amek gamba kucing..tp skrg xde ikut la..sbb rase rugi kalau xamek gamba kucing..gerammmmm...hehehehe..

SweetyMui2 said... [Reply to comment]

erkk xpenah dengar.ade ek..huu
btw comel!

Ezad Skytech said... [Reply to comment]

comel pulak anak kucing ni tgh tido..huhu~

the choco_lady said... [Reply to comment]

ya Allah comey nyer !!!
nak sekor !